Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Ре-активирање на „Огледало на Владата“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 23 Февруари 2018 16:20
ogledalo na vladata 2018

Учествуваат ли граѓаните и граѓанските организации во процесите на подготовка на законите? МЦМС ги објави резултатите од следењето на консултациите со јавноста за законите објавени на Единствениот национален електронски регистер (ЕНЕР) за јануари 2018 година. Според извештајот, во текот на јануари, [ … ]

 
Граѓанските новинари – Гласот на општеството PDF Печати Е-пошта
Четврток, 22 Февруари 2018 15:02
Webp.net compress image 2

Нови 15 претставници на граѓански организации и активисти се стекнаа со знаења и практични вештини од областа на граѓанското новинарство. Со тоа, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма  успешно обучија 83-ца граѓани кои ќе станат гласот на нивните заедници.

Пр [ … ]

 
Дали знаеме какви општествени промени предизвикуваме? PDF Печати Е-пошта
Среда, 21 Февруари 2018 16:51
Webp.net resizeimage

„Вие доаѓате од различни организации и допирате до комплетно различни целни групи. На различен начин зборувате за вашата организација со пријател, со донатор или со претставник на владина институција.“ Со ова, Сајмон Форестер, меѓународниот експерт на Цивика мобилитас, ја започна денешната рабо [ … ]

 
Нова можност за приказните и фотографиите/видеата на граѓанските новинари PDF Печати Е-пошта
Среда, 31 јануари 2018 19:50
konkurs 2

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма го отворија вториот по ред конкурс за приказни и фотографии/видеа од граѓански новинари кој ќе трае до 11 февруари 2018 година

 
Совладајте ги вештините за граѓанско новинарство PDF Печати Е-пошта
Среда, 31 јануари 2018 14:45
obuka za gragansko novinarstvo oglas

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во соработка со Телевизија Телма, ќе ја организира петтата по ред обука за граѓанско новинарство на 8 и 9 февруари 2018 година во Охрид.

 


Страна 1 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести