Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

News
Регионален форум „Рудници – Да или Не?“: Повеќе од јасно, сите се за НЕ! PDF Print E-mail
Wednesday, 06 December 2017 11:13
Regionalen forum Rudnici Da ili Ne Povekje od jasno site se za NE 1

Четворица градоначалници, претставничка на граѓанска иницијатива и раководителка на Центарот за развој на Југоисточен плански регион беа панелистите на Регионалниот форум „Рудници – Да или Не?“ организиран од Цивика мобилитас, што се одржа на 5 декем [ … ]

 
Проблемот со депониите е длабок и потребно е долгорочно решение PDF Print E-mail
Tuesday, 05 December 2017 15:57
Problemot so deponiite e dlabok i potrebno e dolgorochno reshenie 1

Депонии – каде и кога“, беше темата на регионалниот форумот кој се одржа денеска во Тетово, на кој учествуваа градоначалници и претставници на граѓанските организации, како и претставници на државни институции. Форумот беше организиран од страна на програмата Цивика мобилитас.

 
Ефектите од ТАКСО се вкоренија во граѓанското општество PDF Print E-mail
Thursday, 30 November 2017 00:00
tacso 8 godini

На крајот на ноември завршува осумгодишната поддршка што проектот ТАКСО им ја даваше на граѓанските организации. Таа поддршка им овозможи на организациите да ги надминат предизвиците со кои се соочуваа, да зајакнат и да станат повлијателни во општеството.

 
Реновирање на школото како роденденски подарок PDF Print E-mail
Wednesday, 29 November 2017 15:32
renoviranje na shkoloto kako rodendenski podarok 1

„Ова е значително подобрување на условите во училиштето, родителите се презадоволни“, ни рече Светлана Масларевска, директорка на Основното училиште „Коле Неделковски“ од Скопје чиe реновирање неодамна го заврши Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). „Знаете“, додаде таа, „секој родите [ … ]

 
Регионални форуми на Цивика мобилитас PDF Print E-mail
Tuesday, 28 November 2017 10:22
regionalen forum najava civica mobilitas

Цивика мобилитас ги најавува двата регионални форуми, кои ќе ги организира во југоисточниот и во полошкиот регион.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 158

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

New

Се наоѓаш тука  : Home News & Publicity News